Gemengde bloemenborder in Dessel

Onze klant had de vraag om de zone rond zijn zwembad te vergroenen en verfraaien.  Voorheen bestond de beplanting uit een gazon en buxushaag. De haag leed zoals overal erg onder de Buxusmot en ook het gras had zijn beste tijd gehad.

In plaats van de buxus te behandelen koos onze tuin- en landschapsarchitect Gino Raffo voor een herinrichting van de hele zwembadzone. Er werd gewerkt met een omkadering van gemengde bloeiende en insectvriendelijke planten.

De mengeling bestaat uit een 6-tal soorten, aangeplant in kleine groepen volgens het principe van de gelaagdheid (laag naar hoog). Siergrassen weven het geheel aan elkaar. Niet alleen geeft dit een bloemrijk tafereel, ook de insecten halen hier massaal hun voordeel uit. In de zomer gonst het van de bijen en hommels en sierlijke vlinders die allemaal hun portie van de bloemenpracht opeisen. Langs de Voorste Nete die doorheen de tuin meandert werden enkele bomen aangeplant, evenals een border van uitsluitend siergrassen, die het gevoel van riet langs een oeverrand geven.

Wat heeft Groeba uitgevoerd?

  • Aanleg gazon
  • Aanplanting
  • Ontwerp van tuin