Categorie: Groeba

Earth Overshoot Day

Mahatma Gandhi wist het al langer: “De aarde biedt voldoende om ieders behoefte te bevredigen, maar niet ieders hebzucht.”

Earth Overshoot Day is de dag dat de mensheid alle natuurlijke grondstoffen opgesoupeerd heeft die de aarde op 1 jaar kan vernieuwen. In 2018 is dit op 1 augustus.  Elk jaar valt deze dag vroeger, in 1997 was dit nog eind september.  Dit stemt tot nadenken en het ondernemen van actie.

Groeba tracht haar deel te doen om de aarde minder te belasten.  De ganse firma haalt haar energie voor verlichting en verwarming voor 100% uit zonne-energie.  We werken met enkele accumachines en reeds vier jaar zijn we overgestapt op meer natuurvriendelijke brandstoffen.  Bovendien beperken we zeer sterk het gebruik van allerhande sproeimiddelen en kiezen we voor ecologische producten voor bemesting, ziektebehandeling,… En last but not least, alles begint met een ecologisch ontwerp. Als de inrichting van de tuin is aangepast aan de omstandigheden, heb je vanzelf minder problemen.

Benieuwd wat jouw ecologische voetafdruk is en hoeveel planeten er nodig zijn als iedereen zoals jou zou leven? Doe hier de test: http://www.footprintcalculator.org/